Хазяи на командировани гранични полицаи си въртят мръсни номера с цел привличане на квартиранти

  Мръсни номерца си правят хазяите от Малко Търново заради командированите гранични полицаи. Интересната подробност разкриха самите те на срещат

 

Мръсни номерца си правят хазяите от Малко Търново заради командированите гранични полицаи. Интересната подробност разкриха самите те на срещата си с ръководството на вътрешното министерство, провела се в градското читалище. В странджанското градче като легенда се разнася твърдението, че хазяите привличали наемателите си с обещанието, че ще им върнат 5 от 20-те лева, които държавата плаща за тяхната нощувка, пише Флагман бг. Служителите на реда, пратени да охраняват българо-турската граница получават по 20 лева за нощувка или 600 лева на месец. Такава сума взема всеки един, като единственото, което трябва да направи е да си намери квартира, да сключи договор и да го предостави в администрацията на Гранична полиция.
Служителите сами избират къде да отседнат, което ги превръща в апетитна хапка за малкотърновските хазяи. Някои от тях си докарват по над 2000 лева на месец от отдаване под наем на етаж от къща. Заради това и битката за наематели в градчето, където безработицата е висока, е огромна.
Част от местните са убедени, че техни съседи им правят нелоялна конкуренция, обещавайки да върнат по 5 лева на нощувка на граничните полицаи. Т.е. – 150 лева на месец.
„Звучи повече от абсурдно. Едва ли някой би направил нещо подобно!“, отсече зам.-директорът на ГД „Гранична полиция“ Стоян Иванов.
Според него в Малко Търново се повтаряла ситуацията от Елхово, където преди година и половина бяха командировани стотици гранични полицаи. И там хазяите се топели един спрямо друг. „Толкова се намразиха, че дори и след като си тръгнаха граничните полицаи те не спират, за да се погледнат“, допълни в неформален разговор с местните жители Стоян Иванов и им препоръча преди всичко да поддържат нормални отношения.
Наши източници разкриха, че част от хазяите в Малко Търново привличат клиентите си с обещание за печено агне или прасенце. Правят им пищна трапеза с ядене и пиене на корем, защото знаят, че вземат ли граничен полицаи в дома си, ще получават дълго време една стабилна за града заплата.

COMMENTS

WORDPRESS: 0