Фрог: Заподозрян за убийството на данъчния Иво Стаменов изчезна безследно като Мето Илиенски

Безследно изчезна задържаният за убийството на данъчния шеф Иво Стаменов, съобщава Фрог нюз, позовавайки се източници от МВР. Следите на Константин Бо

Безследно изчезна задържаният за убийството на данъчния шеф Иво Стаменов, съобщава Фрог нюз, позовавайки се източници от МВР. Следите на Константин Бойков Найденов се губят от понеделник. В момента е обявен за издирване. Близките му са в шок. Любопитното е, че мъжът изчезва по начина, по който това се случи и с подземния бос Мето Илиенски.
Константин е бил вкъщи в понеделник сутринта. Изпраща жена си на работа и се заема с делничните неща. Когато съпругата му се връща, заварва входната врата отключена. Документите и дрехите на мъжа намира непокътнати. Телефонът му стоял на зарядно, уточниха от вътрешното ведомство. Опитите на близките му да се свържат с него ударили на камък. Те се обърнали за помощ към столичната полиция. Оттам го обявили за издирване. Засега от него няма никаква следа.

Трима човека бяха арестувани преди около месец за покушението на Иво Стаменов. Доказателствата, обаче се оказаха „куци” и полицията се принуди да ги освободи без обвинения.

Фрог нюз припомня, че името на Константин Найденов нашумя покрай мегаделото срещу бандата за мокри поръчки „Килърите”. В качеството си на свидетел, той разказа пред съда за извършваните побои и палежи, които е поръчвал Петър Стоянов-Сумиста.

Разкри, че хората, които работели във фирмата за бутилиране на минерална вода „Виста 1” ЕООД, освен за зареждане на бидони от чешмите в Горна баня, били използвани да вършат престъпления. Разказа подробно как Сумиста нареждал да следят изпълнителния директор на енергийната компания „Атоменергоремонт” Борислав Георгиев преди да бъде застрелян в главата през април 2008 г. Константин Найденов посочи и физическият екзекутор-Васил Костов-Кеца, който в момента излежава най-тежката доживотна присъда без право на замяна.