„Феноменалните 2“ е точно това, което трябва да представлява едно продължение

Все по-рядко ни се случва да похвалим продължение на някоя класическа лента, но в този случай мислим, че създателите на "Феноменалните 2" си заслужава

Все по-рядко ни се случва да похвалим продължение на някоя класическа лента, но в този случай мислим, че създателите на „Феноменалните 2“ си заслужават суперлативите.

Семейство Пар ни предлагат нова доза анимационен екшън за цялото семейство и както подобава на една претенциозна лента, сюжетът преминава границите на обикновеното кино-забавление, с което целим да убием час-два.

Продължението на филмчето от 2004 година засяга редица съвременни проблеми на нашето общество, като половото равенство и все по-отговорната роля и на двамата родители в едно семейство за отглеждането и възпитаването на децата.

Трябва да признаем, че рядко одобряваме внедряването на подобни казуси в киното за деца, но в случая идеята е да се привлече вниманието на хора от всички възрасти. Мислим, че мисията е успешна!

Дребните минуси, които пречат на „Феноменалните 2“ да е фаворитът ни за тазгодишните филмови награди, са дължината на лентата и наченките на дискриминация по адрес на бащите, които са представени гротексно неспособни да се справят с живота извън службата.

Абстрахирайки се от тези дреболии, спокойно можем да определим филма за едно от попаденията на 2018 година. Сигурни сме, че и колегите критици ще са на подобно мнение, но по-важното е как ще бъде оценен от широката публика.