Фенове на „Левски“ се биха с поляци и холандци в Братислава, 80 са арестувани

Фенове на „Левски“ се биха с поляци и холандци в Братислава, 80 са арестувани

Фенове на полския Краковия и Аякс (Амстердам) са нападнали привърженици на Левски в центъра на словашката столица Братислава. Нападението е станало в

Фенове на полския Краковия и Аякс (Амстердам) са нападнали привърженици на Левски в центъра на словашката столица Братислава. Нападението е станало в зоната на хотела, където са отседнали феновете на „сините“, които са част от фракцията „София-Запад“. Около 130 души са били въвлечени в боя, а най-малко 80 са арестуваните, съобщи по-късно полицията в Братислава. На този етап обаче не е съобщено колко от арестуваните са български граждани. Към 8.00 часа на 11 юли са освободени 30 от задържаните.
На кадрите, които се появиха в социалните мрежи след инцидента, се вижда как хвърчат столове от заведенията, които са потрошени от вилнеещите футболни фенове.
Самото меле в центъра на Братислава е продължило почти 10 минути, като са нанесени сериозни щети на заведения и витрините, където агитките са се били. На различните видео материали се забелязват факли, бомбички, столове и бутилки, които летят от двете страни.
Ултрасите на Краковия са заплашвали фенове на Левски oще преди дни, че ще ги нападнат в Словакия. Един от слуховете гласи, че двете агитки дори преговаряли за уговорен бой, но поляците отказали, тъй като нямали предложената от „сините“ ултраси бройка.
Полският Краковия играе в четвъртък срещу Дунайска Стреда, което е на 47 километра от Братислава, докато Левски ще мери сили с Ружомберок, което пък е на 264 км от столицата на Словакия.
Със сигурност арестуваните фенове на Левски ще пропуснат гостуването в Ружомберок, тъй като няма да бъдат пуснати от ареста. Те са повече от 20.
Очакваше се около 500 фенове на Левски да пристигнат в Ружомберок, за да бъдат 12-ия играч на тима, воден от Петър Хубчев. Всичките 450 билети отпуснат от словаците бяха разграбени преди дни, но доста хора тръгнаха от София без билети за мача.
Както е известно, Левски изтърпява наказание от два мача без публика в Европа. Причината затова е поведението на крайните фенове на клуба в мача срещу Вадуц преди година на „Герена“. Първият от тях ще бъде втората среща с Ружомберок на 18 юли.

COMMENTS

WORDPRESS: 0