Фелдшери излизат на протест пред Здравното министерство

Фелдшерите излизат на протест пред Министерство на здравеопазването. След като медицинските сестри от цялата страна се надигнаха на протест, днес по

Фелдшерите излизат на протест пред Министерство на здравеопазването. След като медицинските сестри от цялата страна се надигнаха на протест, днес по обяд недоволството им ще бъде подкрепено и от фелдшери.
Основното им искане е за промяна в Закона за съсловните организации,
която да даде възможност различните направления специалисти по здравни грижи да имат отделни съсловни организации.
Пред БНР председателят на Сдружението на фелдшерите в България Александър Александров заяви, че протестът им ще подкрепи и всички искания на медицинските сестри.
„Да се спазва колективният трудов договор, който се подписва; да се изплащат заплатите и то да са регламентирани и достойни; да са обвързани с минималната работна заплата; да има регламент и заплащане на всяка дейност. Отговорно заявявам, че този път нещата трябва да се доведат до край, защото вече търпението е изчерпано. Ще има палатка на фелдшерите пред МЗ“, посочи Александров.
По думите му ако се наложи, ще има спиране на работата на спешните центрове поетапно, докато управляващите не обърнат внимание по наболелите въпроси.

COMMENTS

WORDPRESS: 0