Фандъкова: Обмисляме затваряне на нощните заведения в София и дистанционно обучение за големите ученици

Обсъждаме затваряне на нощните заведения в София. Възможно е да се стигне и до дистанционно обучение на учениците от горните класове. Това заяви

Обсъждаме затваряне на нощните заведения в София. Възможно е да се стигне и до дистанционно обучение на учениците от горните класове. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред БТВ.

„Следим какво става и в европейските градове. Знаете, че там има и по-сериозни мерки като вечерен час, ще обсъждаме и това. Ако се окаже ефективна мярката със затварянето на нощните заведения, мисля, че вечерен час няма да е нужен. Обсъждат се всички познати мерки, за да намалим събирането на хората и то при спазване на дистанция“, добави тя.

Днес общинският щаб заедно с директора на столичната РЗИ ще обсъдят мерките. София се намира в „червената зона“ по разпространение на коронаврус. За последното денонощие има 594 нови случая.

Броят на местата в интензивните отделения намалява чувствително. Ситуацията с лекарите и медицинските сестри е тревожна. Прогнозите за следващите дни и седмици са за двойно и тройно увеличаване на случаите. Няма здравна система, която да издържи, категорично заяви кметът на София.

Мерките в България са възможно най-леките в момента, а срещу тях има съпротива. През последните 10 дни са направени над 600 проверки в градският транспорт за носене на предпазни средства и са наложени са 59 санкции.

Фандъкова подчерта, че се поддържа непрекъснат контакт с браншовите организации, но на първо място е запазването на здравната ни система.

COMMENTS

WORDPRESS: 0