Учител по музика блудствал с учениците си, снимал действията си и е разпространявал кадрите

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за учител по музика от Дулово, който е обвинен в блудство с 6 деца. Според държавното обвинение той дори е сни

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за учител по музика от Дулово, който е обвинен в блудство с 6 деца. Според държавното обвинение той дори е снимал действията си с тях и е разпространявал кадрите.

Блудствените действия 54-годишният мъж извършвал, докато давал частни уроци по музика на децата.

„Наказанието, предвидено в закона за подобно престъпление е лишаване от свобода от 5 до 20 години“, обясни окръжният прокурор на Силистра Теодор Желев в предаването „Здравей, България“ по Нова тв.

Разследването е започнало през 2015 г., след като през месец май едно от пострадалите деца споделя с близките си какво се е случило. Родителите веднага съобщават за това в училището и два дни по-късно учителят е уволнен. В процеса на разследването се установява, че става дума не за едно, а за шест пострадали деца.

„Получих сигнал, който съдържаше подозрения за неправомерни взаимоотношения между колега и непълнолетни ученици. Уведомихме бързо отдела за закрила на детето, началника на полицията и началника на регионалния инспекторат.

Той беше уволнен на втория ден след получаването на сигнала“, обясни  Йорданка Копринджийска, директор на СОУ“В. Левски“ в Дулово.

„Той беше учител, който си вършеше работата. Единственото нещо, което каза е „Съжалявам, че създадох неприятности“. Така приключиха нашите взаимоотношения“, каза още директорката на училището.

COMMENTS

WORDPRESS: 0