Учителите с предпазни маски и в час

Учителите с предпазни маски и в час

Учителите да носят предпазни маски и по време на учебните часове, препоръчаха от просветното министерство в писмо до регионалните управления на образо

Учителите да носят предпазни маски и по време на учебните часове, препоръчаха от просветното министерство в писмо до регионалните управления на образованието в страната.
МОН препоръчва също веднъж седмично да се тества целият персонал в училищата. Министерството на здравеопазването ще осигури безплатни тестове чрез Регионалните здравни инспекции.
Предлага се целият випуск да преминава към обучение от разстояние, ако в него има 10% ученици, болни от коронавирус. При обявен тъмночервен сценарий за съответната област, всички извънкласни дейности трябва да се провеждат онлайн или да се отложат. Към момента такава област е Габрово.
Новите препоръки на МОН са в резултат от повишената заболеямост в страната. Към днешна дата 1.03% от учителите и 1.01% от учениците и децата са под карантина. Най-висок е процентът карантинирани преподаватели в Габрово – 1,95%, а най-нисък в Кърджали – 0,55%.
Най-много ученици отсъстват заради карантина в Перник – 1,89%. Данните показват почти двойно увеличение в дела на карантинираните педагози спрямо началото на учебната година – към 17 септември те са били 0,66%. Троен е скокът при учениците. На 17 септември карантинираните сред тях са били 0,31%.
Към момента под карантина са 490 групи в детски градини и паралелки в училища. На този етап изцяло в онлайн обучение са две детски градини – в Монтанска и Видинска област, както и едно училище в област Пазарджик.

COMMENTS

WORDPRESS: 0