Учени от НАСА промениха зодиакалното съзвездие, вижте новата си зодия

Учени от NASA публикуваха на образователния си портал Space Place статия, в която се говори за изменение на положението на звездите в небето по отноше

Учени от NASA публикуваха на образователния си портал Space Place статия, в която се говори за изменение на положението на звездите в небето по отношение на тяхното разположение по време на астрономите от Древен Вавилон, които са формирали системата от 12-те ключови съзвездия – Зодиак, пише znanie.eu. Тази система описва положението на Слънцето в момента на раждането на човека. Учените твърдят, че новият Зодиак се състои от 13 съзвездия. „Структурата на зодиака, която ние ползваме сега, е била създадена още в Древен Вавилон“, разказва астрономът Парк Канкл. 3 хиляди години по-късно положението на земната ос забележително се е променило, променил се е и рисунъкът на звездното небе, затова трябва да се внесат корекции в древно вавилонската система. Доколкото във Вавилон е използван календарът от 12 месеца, основан на фазите на Луната, е било много удобно зодиакът да се раздели на 12 равни части, които съответстват на месеците. И въпреки че древните учени са преброили 13 зодиакални съзвездия, заради удобството се е наложило да се откажат от един от тях. Новият знак на зодиака трябва да е Змиеносец, койко се намира на небето между Скорпион и Стрелец. Слънцето, по данни на НАСА, преминава по еклиптиката през съзвездието Змиеносец от 30 ноември до 18 декември. Знакът му е латинската буква „U“, задраскан с вълниста линия, която прилича на знака „тилда“ или „~“. Съответно с новия знак, календарните дни на зодиака също трябва да се променят.

Cosmopolitan вече публикува обновения хороскоп, в който е отчетено вмъкването на знака Змиеносец:

Козирог: 20 януари — 16 февруари

Водолей: 16 февруари — 11 март

Риби: 11 март — 18 април

Овен: 18 април — 13 май

Телец: 13 май — 21 юни

Близнаци: 21 юни — 20 юли

Рак: 20 юли — 10 август

Лъв: 10 август — 16 септември

Дева: 16 септември — 30 октомври

Везни: 30 октомври — 23 ноември

Скорпион: 23 ноември — 29 ноември

Змиеносец: 29 ноември — 17 декември

Стрелец: 17 декември — 20 януари.

Трябва да се отбележи, че Змиеносецът може да се окаже, че не е последната промяна в зодиакалната система – още през 1970-а година предлагали още едно съзвездие – Кит, да се включи в зодиака, и да се формира система от 14 знаци.

COMMENTS

WORDPRESS: 0