Условна за пиян македонец, предложил пари на катаджии

Македонски гражданин получи условна присъда, след като беше заловен да кара пиян и предложи подкуп на катаджиите, които го спрели за проверка. Насер Р

Македонски гражданин получи условна присъда, след като беше заловен да кара пиян и предложи подкуп на катаджиите, които го спрели за проверка. Насер Ракипи от град Куманово бил спипан в Жиленци с лъскавия си джип „Мерцедес“. При извършена проверка пътните полицаи констатирали, че водачът се намира в нетрезво състояние. Нередовният шофьор направил опит да даде подкуп в размер 20 евро и 1000 македонски денара на автоконтрольорите от Кюстендил, за да не му напишат акт. Впоследствие химическата експертиза, изготвена по надлежен ред, установила концентрация на алкохол в кръвта на Ракипи над 2,1 промила.
Три дни след инцидента Окръжната прокуратура в Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу македонеца извършен от него опит за подкуп и шофиране след употреба на алкохол. Съдът наложи на подсъдимия едно общо най-тежко наказание – лишаване от свобода за срок от осем месеца, изпълнението на което е отложено за срок от три години, лишаване от право да управлява кола за срок от осем месеца, както и глоба в размер на 300 лв.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0