Ураганен вятър отнесе покривите на две къщи в Смолян

Ураганен вятър отнесе покривите на две къщи, наводни мазета и спря електрозахранването в Смолян и региона, съобщи БНТ.  По пътищата има много

Ураганен вятър отнесе покривите на две къщи, наводни мазета и спря електрозахранването в Смолян и региона, съобщи БНТ. 

По пътищата има много паднали дървета и камъни.

Росица Кънчева – потърпевша от бурята, разказа, че тя и съпругът ѝ тъкмо били излезли, когато започнал ураганният вятър. Съседи са им съобщили, че покривът на тяхната къща е разрушен. „Като дойдохме с мъжа ми, видяхме, че всичко е разрушено. Долу в градината имаме паднали неща“, обясни тя.

Главен комисар Николай Николов обясни, че са получени повече от 50 сигнала, най-вече за паднали дървета, наводнени мазета, двата покрива в Смолян и едно срутище на камъни.

„Към момента нямаме сигнали за свлачищни процеси, които биха могли да застрашат населени места или критичната инфраструктура. Продължаваме да следим с внимание обстановката, включително и нивата на по-големите реки“, поясни той.

Засегнати от бурята са и Златоград, Кърджали и Хасково, каза още Николов.

В община Хасково са постъпили 11 сигнала от граждани за наводнени улици в ниската част на града. Множество дървета и клони са счупени от силния вятър. Мазетата на бившата сграда на ОСО са се наводнили от пороя. Наводнени са и складовете в бившата „Търговия на едро“ на бул. „Съединение“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0