Удар по Тръмп: Twitter забранява напълно политическата реклама

Любимата на американския президент Доналд Тръмп социална мрежа - Twitter - ще забрани напълно цялата политическа реклама по целия свят с мотива,

Любимата на американския президент Доналд Тръмп социална мрежа – Twitter – ще забрани напълно цялата политическа реклама по целия свят с мотива, че подобни послания „трябва да бъдат заслужени, а не купени“.

„Рекламата в интернет е изключително мощен и много ефективен инструмент за търговските реклами, но тази сила води до значителни рискове, когато се отнася до политиците“, заявява изпълнителният директор и създател на социалната мрежа Twitter Джак Дорси.

Съперникът на Twitter – Facebook наскоро спря забраната за политическа реклама.

Новината раздели представителите на политическите кампании за предстоящите президентски избори в САЩ през 2020 г.

Брад Паскал – мениджър на предизборната кампания на Тръмп – заяви, че забраната е „още един опит от левите да заглушат Тръмп и консерваторите“.

На противоположното мнение е Бил Русо, говорител на кандидат-президента Джо Байдън. „Когато сме изправени пред избора между долари за реклама и почтеността на демокрацията ни, е окуражаващо да видим, че веднъж път парите не печелят“, заяви той.

В отговор на действията на Twitter, основателят на Facebook Марк Зукърбърг защити политиката на компанията си. „Не мисля, че е правилно в демократично управление частни компании да цензурират политиците в новините“, заяви той по време на телефонна пресконференция.

Забраната на Twitter влиза в сила на 22 ноември. Всички подробности за решението ще бъдат обявени на 15 ноември.

COMMENTS

WORDPRESS: 0