Уволниха шефката на РИОСВ-Бургас! Министър Личев: Заварих 11 директори, назначени без конкурси

Уволниха шефката на РИОСВ-Бургас! Министър Личев: Заварих 11 директори, назначени без конкурси

Започна чистка и в Министерството на околната среда и водите. Днес служебният екоминистър е уволнил Детелина Иванова от поста шеф на РИОСВ-Бургас.

Започна чистка и в Министерството на околната среда и водите. Днес служебният екоминистър е уволнил Детелина Иванова от поста шеф на РИОСВ-Бургас. Шефката на ОПОС пък изчезнала безследно и не могат да се свържат с нея вече 40-ти ден.

„Заварих 11 директори на регионални звена – РИОСВ- паркове и басейнови дирекции, които са назначени и не е проведен конкурс за тяхната длъжност. Ако забелязвате още не съм ги и сменил. Уважавам професионализма, но ако сгафят – уволнявам ги веднага. Такъв е случаят днес“, започна изявлението си Асен Личев.

„На 9 април, накрая на мандата, министър Емил Димитров подписва една заповед, с която се изменя една друга заповед от далечната 1984 година за местността „Каваците“ за два къмпинга – изненадващо отменя императивната забрана за строителство. На практика въвежда изключение. Дава се възможност и на всички, които искат да влизат вътре с техника. Мотивировката на госпожата, която е изпълнявала длъжността директор на РИОСВ-Бургас е била, че там са се насложили незаконни ползвания, които трябва да се узаконят“, обясни той.

„Тази заповед я отмених днес и уволних директора на РИОСВ-Бургас като негоден да управлява интересите на околната среда и водите и суверена. Още не съм й запомнил името, защото не е появила. Тази госпожа се казва Детелина Иванова. А директорката на ОПОС не можем да я намерим над 40 дни в България. Изчезна напълно. Мисля, че направих едно добро на България“, изтъкна Личев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0