Турция е прехвърлила специални части към границата със Сирия, напрежението расте

Турската армия е прехвърлила специални части в граничещия със Сирия окръг Хатай, съобщи днес Анадолската агенция, цитирана от ТАСС. Това съобщава БГ

Турската армия е прехвърлила специални части в граничещия със Сирия окръг Хатай, съобщи днес Анадолската агенция, цитирана от ТАСС. Това съобщава БГНЕС.

Според агенцията там са пристигнали най-малко 10 автобуса със служители от специалните части, които ще бъдат разположени в района на Хас и Къръкхан. Анадолската агенция отбелязва също, че на границата на двете страни в района на сирийския град Африн продължава артилерийският обстрел както от страна на турската армия, така и от базираните там кюрдски формирования.

Анкара не изключва възможността за предприемане на операция срещу кюрдите от Партия на демократичния съюз (ПДС) и Силите за защита на народа (СЗН), които според Турция са свързани с поставената извън закона Кюрдска работническа партия (ПКК). Президентът Реджеп Тайип Ердоган заяви в понеделник, че операцията в Африн срещу „терористичните сили“ може да започне всеки момент.

Турската армия прехвърли във вторник най-малко 10 танка към границата със Сирия. Според телевизия Хабертюрк в пограничния район се извършва мобилизация.