Турски студент нарекъл полицаи „гяури“, отнася 6 месеца условна присъда, 2 години пробация и ще плати 2 000 лева обезщетение

Турски студент, нарекъл полицаи "гяури", беше осъден да плати 2000 лв. обезщетение на един от служителите на реда в Русе, съобщи "Труд". Районният съ

Турски студент, нарекъл полицаи „гяури“, беше осъден да плати 2000 лв. обезщетение на един от служителите на реда в Русе, съобщи „Труд“.

Районният съд постанови Гокхан Й. да покрие и 400 лв. разноски по делото. Решението може да се обжалва пред окръжния съд.
Случаят е от април миналата година, когато пияният студент се блъсна с лекия си автомобил „Ауди ТТ“ в тентата на барче пред университета.

Собственикът веднага алармирал на тел. 112 за инцидента. Когато пристигнал полицейски мотопатрул, Гокхан отказал пробата с дрегер за алкохол. Той се разпсувал на турски език, захапал тръбичката на уреда и я изплюл на земята.
При опита на полицаите да го укротят, той хванал за реверите и блъснал сащисания собственик на заведението.

После бъдещият висшист показал среден пръст на автоконтрольорите и ги нарекъл „гяури“.

Задържаният хулиган бил отведен във второ РУП, където дрегерът отчел 2,24 промила алкохол в кръвта му. Студентът бил пуснат на свобода срещу подписка и изпратен на съд.
Районните магистрати го осъждат на 6 месеца затвор условно с 3-годишен изпитателен срок и му отнемат правото да управлява лек автомобил за 1,6 г.

След сключеното споразумение с прокуратурата той приел и наказание от 2 години пробация.

Хулиганът трябва да плати 194 лв. за повредения навес на заведението.
Единият полицай В.Ц.Б. завежда и гражданско дело заради накърнената му чест. В иска си той твърди, че колегите му се подигравали след публичния скандал и преживял трудно накърненото му достойнство.
„При определени професии очакванията и изискванията на обществото към тях за почтеност и спазване на законите, са изключително завишени, противоправните действия срещу хората, упражняващи подобни професии, имат по-силно негативно отражение“, мотивират се магистратите.

COMMENTS

WORDPRESS: 0