Тръмп: Путин е по-добър от Обама

Доналд Тръмп обяви в сряда, че руския президент Владимир Путин е по-добър лидер от американския президент Брак Обама, при участие в телевизионен форум

Доналд Тръмп обяви в сряда, че руския президент Владимир Путин е по-добър лидер от американския президент Брак Обама, при участие в телевизионен форум със своя опонент за президентския пост на САЩ Хилари Клинтън, предава Reuters. Това беше първия път, в който Тръмп и Клинтън проведоха участие на една и съща сцена, откакто приеха номинациите на своите партии за изборите на 8 ноември, през юли.
„Ако той казва добри неща за мен, аз ще кажа добри неща за него“, заяви Тръмп по отношение на руския президент. „Със сигурност, в тази система, той е лидер, далеч по-голям отколкото нашия президент беше“.
Тръмп също направи намеци относно това, което е научил по време на секретните разузнавателни брифинги, преведени с него от американски представители, защото е президентската номинация на Републиканската партия.
„Има едно нещо, което ме шокира“, заяви той. „Това, което научих е, че нашето лидерство, Барак Обама, не е следвал това, което нашите експерти са казали да се направи и аз бях много, много изненадан. Нашите лидери не следват това, което сами са препоръчали“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0