Тръмп: Коронавирусът просто ще изчезне

Тръмп: Коронавирусът просто ще изчезне

Американският президент Доналд Тръмп омаловажи пандемията от коронавирус и каза, че ще "види" дали ще приеме резултата, ако загуби изборите през ноемв

Американският президент Доналд Тръмп омаловажи пандемията от коронавирус и каза, че ще „види“ дали ще приеме резултата, ако загуби изборите през ноември, предаде ДПА.

Тръмп заяви в интервю за телевизия „Фокс нюз“, че коронавирусът просто ще „изчезне“ – в момент, когато САЩ регистрират по около 70 000 нови случая на ден и са на първо място в света по брой заразявания.

„Ще изгасим пламъците. А в някои случаи ще изгасим просто горяща жарава“, каза той. „В крайна сметка ще бъда прав. Това ще изчезне и аз ще бъда прав“, заяви президентът.

Тръмп повтори твърдението си, че рязкото нарастване на броя на случаите се дължи на увеличеното тестване. Той заяви, че водещият експерт по заразни болести на САЩ д-р Антъни Фаучи е „малко паникьор“.

Във връзка с президентските избори Тръмп настоя, че „няма да загуби“ от вероятния кандидат на демократите Джо Байдън, и определи като „фалшиви“ социологическите данни напоследък, които показват, че Байдън има сериозна преднина.

Попитан дали ще приеме изборния резултат, ако Байдън спечели, Тръмп отговори: „Трябва да видя, няма просто да кажа „да“.“

„Не обичам да губя“, каза той.

Президентът защити знамето на Конфедерацията, което се възприема като символ на расизма, и заяви, че хората, които го развяват „не говорят за расизъм“, а просто „обичат Юга“.

Той заяви, че не го е „грижа какво казва армията“ за преименуването на военни бази, кръстени на лидери на Конфедерацията – настояване, породено от протестното движение срещу расизма след смъртта на чернокожия американец Джордж Флойд по време на арест.

COMMENTS

WORDPRESS: 0