Тръмп: До 3-4 седмици ще имаме ваксина

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ваксина срещу смъртоносния коронавирус може да има до 3-4 седмици, предаде Ройтерс. "Много сме

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ваксина срещу смъртоносния коронавирус може да има до 3-4 седмици, предаде Ройтерс.

„Много сме близо до това да се сдобием с ваксина“, каза Тръмп във Филаделфия.

„Ако искате да знаете истината, на предишното правителство щеше да му отнеме може би години за откриване на ваксина заради Управлението за контрол на храните и лекарствата и всички одобрения. А ние сме само на седмици от това да я получим, може би три-четири седмици“, каза президентът, предава БТА.

Той се позова на прогнози, направени по-рано този месец от американските здравни власти и фармацевтичната компания „Пфайзер“.

Общо от началото на пандемията са регистрирани повече от 29 милиона случаи на коронавирус, почти 20 милиона души са се възстановили, но са загинали над 900 хиляди пациенти.

На фона на тази статистика Япония съобщи, че ще отпусне 17,2 милиарда йени (165 милиона долара) за програмата на Световната здравна организация за ваксина срещу COVID-19, предаде Ройтерс. Програмата цели да подпомогне купуването и разпределянето на ваксини срещу новия коронавирус по света.

COMMENTS

WORDPRESS: 0