Трус в района на Мраморно море люшна Истанбул

Земетресение с магнитуд 4,7 по Рихтер е регистрирано в района на Мраморно море в Турция и е усетено в Истанбул, както и в околните райони. По

Земетресение с магнитуд 4,7 по Рихтер е регистрирано в района на Мраморно море в Турция и е усетено в Истанбул, както и в околните райони.

По данни на турската аварийно-спасителна дирекция АФАД земетресението е регистрирано в 16:37 часа местно време (15:37 българско време) на 11 януари. Епицентърът му е бил в Мраморно море в района на град Силиври, на 7, 9 км дълбочина. Не се съобщава за жертви и разрушения.

Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу написа в Туитър, че до момента няма информация за поражения или негативни последствия от труса, съобщи Анадолската агенция. Валийството в мегаполиса разпространи съобщение, според което няма постъпили сигнали за разрушения, жертви, ранени хора или материални загуби. Свикано е спешно заседание на 26 екипа от АФАД и представители на валийството, както и отделно в общинския координационен център по бедствия и аварии.

COMMENTS

WORDPRESS: 0