Трите трупа в „Кючук Париж“ са с огнестрелни рани в главите, открито е и оръжието на престъплението

И трите жертви в пловдивския квартал "Кючук Париж" са с рани в главите, съобщават от полицията в Пловдив. Жестоката семейна драма се разиграла, след к

И трите жертви в пловдивския квартал „Кючук Париж“ са с рани в главите, съобщават от полицията в Пловдив. Жестоката семейна драма се разиграла, след като 35-годишният Благой Сапунджиев е застрелял жена Йорданка си и 5-годишната си дъщеря Петя, а после се е гръмнал. Той не е оставил предсмъртно писмо. Труповете на тримата са открити в семейното жилище на ул. „Асен Христофоров“.  На мястото е открито и оръжието на престъплението. Предполага се, че Благой е имал болезнена ревност към половинката си Йорданка-Дани, с която били в лоши отношения напоследък.
Самата Дани пък е позната като много красива, но скромна жена. Работела като счетоводителка, а той като шофьор на ТИР. Семейството поддържало висок стандарт на живот, двамата имали отделни коли.
Мъжът и жената били пред развод, след като мъжът многократно притеснявал половинката си. Предполага се, че драмата се е разиграла след поредния разговор и молба от страна на мъжа да заживее отново със семейството си.
Разследващите работят по две версии – убийство и самоубийство. Според съседи на семейството престъплението е извършено между 4,30 и 5,30 тази сутрин. Съседка чула гърмежите. Близките на семейството са влезли в апартамента чрез въже, спуснато от втория към първия етаж.

Близките на убитата Дани я определят като изключително лъчезарна жена и прекрасна майка, напълно отдадена на детето си. 5-годишната Петя била чаровно, отворено и много интелигентно дете. „Ангелчето Петя“ – така близките наричали малката красавица.

За последно съседите видели снощи  около 17 часа Йорданка, когато тя се прибрала в къщи.

Все още няма категорична информация за причините довели до кървавата развръзка. Според съседи Сапунджиеви били щастливо семейство, но техни познати коментират че мъжът е бил изключително ревнив.

Прокуратурата:

Във връзка със смъртта на семейството, намерени днес в жилището им в Пловдив, е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за убийство на повече от едно лице – престъпление по чл. 116, ал.1, т.4, вр. чл. 115 от НК.

Разследването е в активна фаза. В момента се извършва оглед на местопроизшествието. Разпитват се свидетели.         Предстои извършване на множество експертизи /съдебно-медицински, балистични, химически и др./, които да допринесат за изясняване на обективната истина по случая.

 

На снимката: Благой с дъщеря си Петя

Снимка: Фейсбук

COMMENTS

WORDPRESS: 0