Трима българи и американец са застреляни в Чикаго, извършителят е задържан

Трима българи и американец са застреляни в Чикаго, извършителят е задържан

Трима българи са били застреляни в дома им в Чикаго, докато вечеряли, съобщи консулът ни там. Има и четвърта жертва-американски гражданин, допълни той

Трима българи са били застреляни в дома им в Чикаго, докато вечеряли, съобщи консулът ни там. Има и четвърта жертва-американски гражданин, допълни той и уточни: вероятно става дума за едно битово убийсво, породено от психическо състояние на извършителя.
Пети американец също е прострелян. Жив е , но бере душа в болницата. Жертвите от българска страна са жена, съпругът й и неговата майка. Те пребивавали легално в страната. Водели нормален начин на живот, нямали криминални прояви, уточни консулът. По-младата жена отишла в САЩ със зелена карта.

Инцидентът станал в събота около 5 ч. следобед в апартамента на семейството на улица „Уест Ървинг Парк” в Чикаго. Властите продължават да събират информация за това, което се е случило.

Според полицията в Чикаго убиецът е 67-годишен мъж, строителен работник, който познавал жертвите. Той живеел в същия комплекс с апартаменти от 15 години. В събота вечерта той излязъл от своя апартамент и отишъл до жилището на съседите си българи.
„Когато той влязъл в апартамента на съседите си, четиримата души вечеряли. Все още не знаем защо, но мъжът започнал да стреля и убил четиримата.”, каза пред медиите зам. шефът на полицията Антъни Рико.

Мъжът обаче не спрял със стрелбата. „Той отишъл на третия етаж и влязъл в спор с друга жена, която също живеела в сградата и стрелял по нея.”, каза още Рико.

Жертвите са жена на 66 години, мъж на 61 години, жена в края на 30-те години и мъж в края на 40-те. Те са починали от огнестрелните рани. Друга жена е в критично състояние в местна болница. Според информацията, с която разполагаме, четирите жертви са българи.

Властите са открили оръжието на престъплението – личният пистолет на предполагаемия извършител. Той е арестуван. Според тях той е имал проблеми с контрола върху гнева си и преди е влизал в пререкание със съседите си.

„Знаем, че са имали предишни инциденти, които не са били докладвани на полицията, които включват вдигане на шум, размяна на лоши погледи и дори сблъскване един с друг. Знаем, че жертвите и убиецът са имали минало. Знам, че те са били на прицел, не е случайно.”

Кметът на Чикаго Лори Лайтфут също коментира убийството в „Туитър”. Тя написа, че въпреки че стрелбата е „ужасяваща и почти необяснима, но се случва твърде често – не просто тук, но и в цялата страна“.

След излязлата информация, че убитите са български граждани от МВнР бе съобщено:
„Във връзка със стрелбата в жилищна сграда в Чикаго, при която мъж е застрелял четирима души, а пети е ранен и е в критично състояние, можем да потвърдим, че три от жертвите – две жени и един мъж, са български граждани. Не е известно към момента те да са били в конфликт с нападателя, за който се предполага, че е техен съсед“, съобщават от пресцентъра на МнВР.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева следи случая още от самото му начало като е дала по случая указания на генералния ни консул в Чикаго. Генералното ни консулство в Чикаго е във връзка с местните власти и е готово да оказва необходимото съдействие.

COMMENTS

WORDPRESS: 0