Трети починал от коронавирус в България, заразените са 94

Трети починал от коронавирус в България, заразените са 94

Трети починал от коронавирус в България, заразените са 94. Това съобщи преди минути ген. майор Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния оперативен ща

Трети починал от коронавирус в България, заразените са 94. Това съобщи преди минути ген. майор Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния оперативен щаб.
„За съжаление, жената с инсулт и коронавирус в „Пирогов“ почина. Така жертвите станаха три“, каза генерал Мутафчийски. Установени са още две положителни проби. Едната е в Бургас.
„Разширява се броят на областните центрове, в които се установени случаи на коронавирус. Вчера от направените 332 проби – има 13 положителни със следните нови центрове – Смолян, Велико Търново, Перник и Бургас. Случаят в Бургас е на 39-годишна жена, която е била готвач в едно от заведенията в Банско, прибрала се е преди около седмица, има 25 контактни лица, приета е в инфекциозна клиника на бургаската болница“, информира той.
220 000 са регистрираните случаи в световен мащаб към момента.
„Има един лекар, който е във Велико Търново, но той няма никаква връзка с лежащия в болница пациент. Най-вероятно епидемиологичната пътека там е различна и сега се издирва“, каза ген. Мутафчийски.
Той е категоричен, че вече почти всички дестинации от Европа са рискови и трябва да се спазва карантина. Придвиждането е препоръчително да става с личен транспорт.
Високата смъртност в Италия най-вероятно се дължи на застаряващото население там, смята генералът. В България всички починали хора са възрастни и с придружаващи заболявания.
24bulgaria.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0