Трагедия на пътя в Айтос: Камион помете кола, уби две деца и баща им, 17-годишен бере душа в болница

Трагедия на пътя в Айтос: Камион помете кола, уби две деца и баща им, 17-годишен бере душа в болница

Движение с несъобразена скорост и повреда в спираната система са най-вероятните причини за тежкия инидент На 13 септември около 21.20 ч. на айтоска

Движение с несъобразена скорост и повреда в спираната система са най-вероятните причини за тежкия инидент

На 13 септември около 21.20 ч. на айтоската улица «Хаджи Димитър» срещу Държавно горско лесничейство, в условията на десен завой с наклон при спускане по пътя от Провадия към Айтос, товарен автомобил «Волво», с полуремарке, с бургаска регистрация, управляван от 35-годишен бургазлия поради движение с несъобразена спрямо релефа на пътя скорост и възникнала техническа неизправност /повреда в спирачната уредба/, не могъл да спре своевременно и блъснал странично лек автомобил «Волво XC 60», с бургаска регистрация, движещ се към Провадия. Вследствие инерцията на удара, двете моторни превозни средства се блъскат в еластичната преграда /мантинела/ и в близко разположени дървета в крайпътна градина, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Бургас.
Констатирано е, че лекият автомобил «Волво» е управляван от 33-годишен мъж от село Речица, с който се придвижвали и двете му деца – 5 годишно момиченце и 8-годишно момченце. От пътния инцидент и тримата загинали на място. Пътуващата на предната дясна седалка 32-годишна жена от Речица /съпруга на водача и майка на децата/ е откарана със специализиран превоз в УМБАЛ – Бургас, където е прегледана, но отказала хоспитализация. В бургаската болница е откаран и 17-годишен младеж от айтоското село Пещерско /най-вероятно пешеходец или посетител в крайпътната градина/, който е настанен в отделение «Реанимация», с опасност за живота. В същото отделение е настанен и водачът на товарния автомобил, който получил политравматизъм, фрактури на лявата подбедрица и дясната предмишница.
От водача на товарния автомобил е взета кръв и урина за химичен анализ за употреба на алкохол или наркотични вещества. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Айтос.

COMMENTS

WORDPRESS: 0