Томислав Дончев не бил много съгласен да стане социален министър, твърди Цветанов

След вчерашните разговори, които имах с премиера, Томислав Дончев действително не е много съгласен да заеме тази позиция, но разбира се разговорите пр

След вчерашните разговори, които имах с премиера, Томислав Дончев действително не е много съгласен да заеме тази позиция, но разбира се разговорите продължават. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод номинацията на вицепремиера Томислав Дончев за социален министър, предаде „Фокус“. По думите му, е важно, че има парламентарно мнозинство, което може да гласува промяната. Според Цветанов към настоящия момент няма възможност социалният министър да не е от ГЕРБ. Според Цветанов могат да бъдат разглеждани Тотю Младенов и други лица.Той обясни, че все още не може да се фокусира внимание, тъй като все още се водят разговори.

„Когато вече има окончателно решение ще може действително да бъде оповестено публично от министър-председателят, защото той е човекът, който трябва наистина да внесе предложението и да защити тази номинация“, посочи Цветанов.На въпрос защо Томислав Дончев е отказал, Цветанов посочи, че Томислав Дончев е натоварен с много отговорности в МС.

„По всичко свързано с европейското финансиране, с комуникацията, която се прави с ЕК, има други инфраструктурни проекти, които той също така е натоварен с отговорност да координира и да контролира процеса и от тази гледна точка всичко е въпрос все пак на това какво би могъл да направи дали е в състояние да се натовари с тази отговорност“, коментира Цветан Цветанов.

На въпрос дали Томислав Дончев не желае да се захване, Цветанов каза, че Дончев е човек, който може да бъде натоварен максимално и да работи в интерес на държавата.

„Това са разговори на база разпределението на функциите и отговорностите, които има към настоящия момент в МС, а той има достатъчно големи отговорности, които малко остават незабелязани от обществото“, посочи Цветанов.

Според него към настоящия момент няма внесено предложение за персонална промяна.

„Това, което очаквам е другата седмица да се случи“, добави той.

„Знаете, че отговор на този въпрос може да даде само и единствено премиерът. За мен беше важно от вчерашните разговори да видя каква е нагласата за парламентарната подкрепа за евентуална кандидатура, която може да бъде представена от министър-председателят и министър-председателят ме беше оторизирал да проведа този разговор с политическите формации. „Още не говорим за смяна на кандидатурата. Нека, в момента, когато имаме яснота, и имаме предложение, което е внесено от министър-председателя тогава да говорим“, каза още Цветанов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0