Томислав Дончев: Моята теза е, че щом премиерът е направил заявка, трябва да си спази обещанието

Отговорността, която поема премиерът Бойко Борисов, е политическа иновация. Прецедент в българската политика е да излезеш и да кажеш, че ако изгубиш и

Отговорността, която поема премиерът Бойко Борисов, е политическа иновация. Прецедент в българската политика е да излезеш и да кажеш, че ако изгубиш изборите, ще подадеш оставка. Това заяви пред Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев във връзка с провелите се вчера избори за президент.

„Все още не сме загубили тези избори. Всичко зависи от начина на общуване между гражданите. Г-жа Цачева има всички качества и възможности да убеди, че е най-добрият кандидат“, добави той.

„Очевидно е, че БСП и ДПС играят в един отбор и хоризонтът е далеч отвъд президентските избори. Усилията са да се намери трети партньор“, обясни Томислав Дончев.

„Не е вярно, че снощи е имало инфарктно заседание. Вчера си говорихме с колегите от ГЕРБ и моята теза беше, че щом премиерът е направил заявка, трябва да си спази обещанието. Веднъж казано нещо, то трябва да се изпълни“, разкри вицепремиерът и поясни, че другата група, която е искала правителството да продължи да работи е била около Владислав Горанов и Лиляна Павлова.

COMMENTS

WORDPRESS: 0