Томислав Дончев е новият социален министър, гласуването в Народното събрание е следващата седмица

Цветан Цветанов обяви, че са се консултирали с формиращите мнозинството партии за кандидатурата на Томислав Дончев за социален министър и са получили

Цветан Цветанов обяви, че са се консултирали с формиращите мнозинството партии за кандидатурата на Томислав Дончев за социален министър и са получили пълната им подкрепа.

Премиерът Борисов е одобрил кандидатурата на Дончев като най-добрата сред всички останали.

В момента Томислав Дончев е заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика. Той ще бъде официално избран от депутатите чрез гласуване другата седмица, но след като има подкрепата на Реформаторите и Патриотите мястото му е гарантирано.

Визитка:

Роден на 6 август 1973 г. в Габрово.

Има магистърска степен по философия във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ . Завършва и втора специалност – журналистика. По късно, през 2006г. , получава и втора магистърска степен по стопанско управление от същия университет. През 1998 г. Томислав Дончев специализира политически науки в Международното лятно училище по политически науки и международни отношения в Полша. През 2001 г. специализира “Подпомагане на високотехнологични малки и средни предприятия и научно-развойни стартиращи фирми” в Института в Негев, Израел. През 2005г. завършва курс по бизнес менторинг в Академията по бизнес менторинг в Оксфорд, Великобритания.

В периода 1995 – 2000г. работи като доброволец, член на ръководството и служител в различни неправителствени организации от сферата на образованието и науката; бил е сътрудник и на агенция за социологически изследвания;

През 1997-1999г. работи като учител в Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ в град Велико Търново, където преподава психология, логика, етика, философия.

През 1999-2000г. е редактор в Радио Габрово.

През 2000-2004г. е изпълнителен директор на организацията Високотехнологичен бизнес инкубатор Габрово, а през 2004-2007 работи като програмен директор в Институт „Отворено общество“.

През 2007г. е избран за кмет на Габрово. Основен приоритет в работата му като кмет е привличането на външно финансиране и разработването на качествени проектни предложения, с които Община Габрово се утвърждава като един от най-успешните бенефициенти в България по отношение управление на проекти с европейско финансиране във всички сфери на социално-икономическия живот. Само за две години са подготвени 21 проектни предложения, от които 19 са получили финансиране.

През март 2010г. става министър по управление на средствата от Европейския съюз в правителството на Бойко Борисов.

В периода май 2013 – май 2014 г. е народен представител от ГЕРБ в 42-то Народно събрание.

В периода май – ноември 2014 г. е  член на Европейския парламент от групата на ЕНП/ГЕРБ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0