Тест за толтаксите и за пътищата от 16 август

От 16 август започва тестови период на толсистемата. Това се разбраха при премиера Борисов властта и представителите на превозвачите. "Започват от таз

От 16 август започва тестови период на толсистемата. Това се разбраха при премиера Борисов властта и представителите на превозвачите. „Започват от тази дата реални тестове, ние ще монтираме в камионите бордови устройства, а АПИ да тества, да видим какво ще стане“, коментира изпълнителния директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.
На срещата с премиера са били регионалният министър Петя Аврамова, финансовият – Владислав Горанов, зам.-регионалният Николай Нанков.
Министърът на финансите разбра, че сме за тол системата, не е превозвачите да не искат хубави пътища, каза още Арабаджиев. Вариантът на МРРБ според превозвачите е най-консервативен, тоест – най-скъп. На този етап никой нямало да коментира тарифи и обхват на пътищата, за които ще има цена за преминаване.
Първа ще се тества както колко ще излезе пътуването, така и трафика и след това ще се преценява какви да са те. По това е постигнат консенсус.