Терзийски: Няма отлагане на тол системата, а на търговската й експлоатация

Терзийски: Няма отлагане на тол системата, а на търговската й експлоатация

"Няма отлагане на тол системата. Обсъжданите в парламента промени в Закона за пътищата предвиждат отлагане само на търговската експлоатация на електро

„Няма отлагане на тол системата. Обсъжданите в парламента промени в Закона за пътищата предвиждат отлагане само на търговската експлоатация на електронната система за събиране на пътни такси на база изминато разстояние“, коментира председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски в предаването „Неделя 150″ на БНР.

Тол системата ще бъде въведена в техническа експлоатация на 16 август, както е заложено в заданието по договора с изпълнителя на тол системата подчерта той и обясни, че системата ще бъде в абсолютна техническа функционалност за таксуване с маршрутни карти, бордови устройства и GPS тракери за обработка на геопространствени данни от GPS.

Председателят на АПИ посочи, че въвеждането на тол системата е не само основен приоритет в пътния сектор, с който ще се осигури необходимият ресурс за самоиздръжката му, но и сериозна секторна реформа, която засяга и икономическата, и социалната политика, дори и политиката в областта на сигурността.

По повод ремонтите по пътната мрежа през летните месеци Георги Терзийски подчерта, че на АМ „Тракия“ през тази седмица завършиха ремонтите на виадуктите както беше предвидено, и до края на лятото ремонтни дейности няма да се предприемат по пътя до Бургас, за да не се затруднява трафикът в активния отпускарски сезон. Той допълни, че ремонтите по съоръженията на АМ „Хемус“ ще продължат, но организацията на движение през тази година е на добро ниво и образуването на задръствания заради участъци в ремонт са по-редки в сравнение с минали години.

COMMENTS

WORDPRESS: 0