Текила бар се регистрира като църква, за да избегне COVID ограниченията

Собственик на текила бар подаде молба за смяна на статута на заведението си в църква, за да заобиколи строгите ограничения, свързани с коронавир

Собственик на текила бар подаде молба за смяна на статута на заведението си в църква, за да заобиколи строгите ограничения, свързани с коронавируса в Обединеното кралство, предаде „Ню Йорк пост“. 

34-годишният Джеймс Аспел публикува снимки на официалното си заявление, за да направи коктейл-бара си „400 Rabbits Tequila and Mezcal Cocktail Bar“ в Нотингам официално място за срещи за религиозно поклонение.

Формулярът за регистриране на Църквата на четиристотинте зайци е изпратен по пощата. За да бъде одобрен обаче, се нуждае от хора, които да се регистрират и да кажат, че са част от неговата конгрегация и декларират, че са „вярващи в зайците“.

„На местата за поклонение им е разрешено да са отворени, затова си помислихме защо пък да не се захванем с религия!“, обясни Аспел във Фейсбук профила си.

„Не може да е толкова трудно, нали!“ добави той и обеща „събиране всеки ден до късно“.

Аспел каза пред Nottinghamshire Live, че макар и да е започнал на шега, „става дума за сериозно нещо“. Той обясни, че гневът му е от „лицемерието“ за строгите ограничения, които според него несправедливо наказват баровете.

Той признава, че дори ако молбата му за „храм“ бъде одобрена, вероятно няма да му бъде позволено да сервира алкохол.

COMMENTS

WORDPRESS: 0