Татяна Дончева: Турската армия е в състояние да мине за 2-3 часа през нас

„Ситуaцията в Турция ще даде сериозно отражение на цялата ситуация в Балканите. Този преврат е под голям въпрос. Не се видя неговото лице“. Това заяви

„Ситуaцията в Турция ще даде сериозно отражение на цялата ситуация в Балканите. Този преврат е под голям въпрос. Не се видя неговото лице“. Това заяви пред bTB лидерът на „Движение 21″ Татяна Дончева на въпрос за декларацията на партията относно събитията в южната ни съседка.

„Ние поставяме под съмнение опита за преврат. Има достатъчно натрапващи се аналогии с миналия век. Много е тревожен начинът, по който се налага диктатура в Турция. Един такъв съсед е изключително опасен за района, особено за страна като България, която няма възможностите да се противопостави на Турция“, обяви Дончева.

„Турската армия е в състояние да мине за 2-3 часа през нас. Вместо да се прави за анализ дали сме за Русия или САЩ, трябва да се мисли какво да прави България и с кого да се договорим. Трябва да се разработят всички варианти, от най-добрите до най-лошите“, коментира лидерката на „Движение 21“. „Рисковете за България са изключително сериозни“, поясни още тя.

Татяна Дончева коментира и предстоящите президентски избори. „България има нужда от умен и смел президент, който ще води страната в много критични времена“, обясни бившият народен представител. „Не натоварвам преговорите с БСП с големи очаквания. В БСП са тежко разделени помежду си. Аз мога да бъда обединителна фигура като президент, но това не означава, че ще бъда“, каза тя.

„Бойко Борисов иска запазване на статуквото. Не трябва да се обсъжда нищо, което те правят. България има нужда от умен и смел президент. Той ще води страната в много кризисни времена. Не можете да накарате хората да харесват правилни хора. Те избират някой, който им харесва. Дали те ще имат инстинкт за самосъхранение е божа работа“. „Аз бих била разумен кандидат и обединител. Мъча се да бъда политик реалист. БСП е сложна организация в тежка ситуация. Има недоверие между ръководството и членската маса. Там има голямо разделение. Те се опасяват дори от преговори“, категорична е Дончева.

COMMENTS

WORDPRESS: 0