Татяна Дончева: Скандалът с ДПС помогна на Борисов да се изкара обединител на нацията

Клюката казва, че Ивайло Калфин ще е кандидат за президент на ГЕРБ и АБВ. Това обяви в предаването „Лице в лице” по bTV лидерът на „Движение 21” Татян

Клюката казва, че Ивайло Калфин ще е кандидат за президент на ГЕРБ и АБВ. Това обяви в предаването „Лице в лице” по bTV лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева. Според Дончева това е възможен сценарий, защото задкулисието зад премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и зад лидера на АБВ Георги Първанов е едно и също.

Татяна Дончева е категорична, че Първанов няма право да се кандидатира пак за президент, защото в Конституцията е записано, че може да е най-много два мандата президент, а не последователно два мандата.

Скандалът с ДПС и изключването на Лютви Местан помогна на Бойко Борисов да се изкара обединител и защитник на нацията. Той винаги се е заигравал с темата Турция и нейните лидери. Това рано или късно ще има ресто. „Яневагейт“ също е вадена на усмивки от старите ленти. От самото начало Борисов твърди, че тези записи са фалшиви и ние няма да ги коментираме. Висшият съдебен съвет прие тази теза, защото там има определени хора, които са откровени прислужници на премиера. Този ВСС е избран, за да прислужва. Аз мисля, че няколко души от ВСС са пратили SMS-а на Борисов, за да се надбягват с времето и да са първи, разкри Дончева. Аз не мога да разбера как Яне Янев е съветник по правните въпроси на Борисов. Какво е направил този човек? Неговата борба с корупцията отмина като Халеевата комета. Аз съм сигурна, че изпълнителната власт се намесва в назначенията в съдебната власт. Пример за това е съпругата на Янев. В съдебната система има лица, които искат да не бъдат слугинаж, но те не могат да се впишат там. Всички останали са в кюпа и всеки ден фабрикуват по няколко простотии, категорична беше тя.

COMMENTS

WORDPRESS: 0