Танева: Прокуратурата проверява всички къщи за гости

Прокуратурата проверява всички къщи за гости, заяви в предаването „Здравей, България”. Това заяви земеделският министър Десислава Танева пред Нова тел

Прокуратурата проверява всички къщи за гости, заяви в предаването „Здравей, България”. Това заяви земеделският министър Десислава Танева пред Нова телевизия.

„Глобите по издадени актове няма да се пратят от българския данъкоплатец. Ще положим всички усилия да се платят от тези, които са нарушили правилата”, увери земеделският министър.

„Има вече платени глоби по издадени актове и държавата си е събрала тези глоби. Другите са в процедура – или съдебна, или по събиране на тези глоби”, обясни още Танева.

„И в предния мандат, когато бях министър, имаше индикации за възможни злоупотреби. Проверките при ДФ „Земеделие” са 18% при изискване по европейския регламент от 1 до 5% . Очевидно за нас и това е бил малък процент”, коментира Танева.

Министърът обясни, че собственици на такива имоти са поискали допълнителни пари за атракциони.

„Заварвам 14 договора, които са предоставени за одобрение в ДФ „Земеделие”, за допълнителни дейности към къщи за гости. Това е допустимо по програмата за развитие на селските райони. Въпросът е дали тези предоставени за одобрение инвестиции ще бъдат ползвани по предназначение. Има басейни, джакузи, детски площадки към къщи за гости”, заяви Танева.