Тайбе Юсеин е спортист номер 1 на месец септември

Тайбе Юсеин е спортист номер 1 на месец септември

Световната вицешампионка Тайбе Юсеин е спортист на месец септември в традиционната анкета на пресклуб "България". Тя получи своята значка "Златн

Световната вицешампионка Тайбе Юсеин е спортист на месец септември в традиционната анкета на пресклуб „България“. Тя получи своята значка „Златна България“ за спечеления сребърен медал на Световното първенство по борба в категория до 62 килограма в Казахстан.

На финала световната и двукратна европейска шампионка загуби с 3:5 точки от Айсулу Тинибекова (Киргизстан). Юсеин донесе и първа олимпийска квота за България за игрите Токио 2020.

„Искам да ви благодаря, че сте ме уважили и, че сте ме избрали за номер 1, тъй като миналият месец беше изключително успешен – с медали от световни и европейски първенства.

Починах си. Колкото можах, се отърсих от цялото напрежение, което имах преди състезанието. Почивката беше кратка, тъй като от тази седмица започнахме да тренираме. Чувствам се добре, здрава съм.

За пореден път българката се върна към финала в Казахстан, който загуби с 3:5 точки от Айсулу Тинибекова (Киргизстан): “Може да се кажe, че имаше моментно отпускане на самия финал.

Много малко време ме делеше от втора световна титла, но пък ще го помня и това ще ми е обица на ухото. Ще знам какво трябва да правя при такава ситуация“, каза Юсеин.

COMMENTS

WORDPRESS: 0