Състоянието на Митьо Очите е критично, търси се спешно кръв от група A+

Състоянието на простреляния снощи Димитър Желязков Очите е критично. Това съобщиха от ръководството на МБАЛ-Бургас, цитиран от Флагман. "Дотук сме пре

Състоянието на простреляния снощи Димитър Желязков Очите е критично. Това съобщиха от ръководството на МБАЛ-Бургас, цитиран от Флагман. „Дотук сме прелели 50 сака – 25 кръв и 25 плазма. Снощи в 01,30 ч. изпратихме линейка до Кръвния център в Стара Загора, тъй като нашата кръв тук беше на изчерпване. Току-що, в 08,45 ч., към Стара Загора потегли отново автомобил, тъй и доставените оттам банки свършват“. „Кървят всички рани – и на раменете, и в горната част на краката, както и в малкия таз. На практика в тялото на Очите не тече негова кръв. В най-тежко състояние са бъбреците му, те не работят“, разкриват спешни медици. От болницата казаха, че е нужна спешно кръв от група А+. В операционната край Димитър Желязков са всички хирурзи МБАЛ-Бургас, всеки момент се очаква подкрепление от столичните колеги, но към момента от направеното всичко възможно няма резултати.
Най-гадното от снощния екшън в Слънчев бряг е, че полицаите в продължение на три дни наблюдаваха раздвижването около Димитър Желязков-Очите, усещаше се какво се подготвя, имаха информация, но не реагираха адекватно. Това твърди източник на Флагман.БГ. Раздвижването включвало сформиране на отряд от целия Бургаски регион, повечето били от Бургас. Личало си, че предстои сериозно разчистване на сметки.
Собственикът на ресторант „4 You“ – Софиянецът Божидар Т. притежава и най-оборотната дискотека – „Оксижен“, както и други ресторанти. Неговата охрана обаче се състои само от професионалисти, завършили НСА и с подходяща подготовка за адекватни действия при нападение. Божидар очаквал посещението на Очите и наказателния отряд.
„От една страна трябваше да се изясни под чий контрол ще се продават наркотиците, но от друга – през последните дни софиянецът често се жалвал, че зрее скандал около таксиметровите стоянки на дискотека „Оксижен“, както и пред другите му заведения. Очите настоявал там да са само негови автомобили“, казва източникът на изданието.
Снощи Очите тръгнал с огромно самочувствие към ресторант „4 You“, като въоръжил хората си с брадви и ножове. Те изобщо не влезли в действие заради заетите отрано позиции за стрелба на хората на Божидар. Затова от тях не са дадени жертви.
В България се продават между 3 и 5 кг кокаин годишно, а само в Слънчев бряг се продава няколко пъти повече. Около 20 – 30 кг кокаин се консумира само за един месец, коментира в сутрешния блок на Нова телевизия журналистът Васил Иванов. Димитър Желязков – Митьо Очите беше представител на ВИС за цялото Южно Черноморие. Там беше и битката с Кела, който беше представител на СИК и искаше да вземе и териториите след Варна надолу по морето. После обаче Кела се махна и остана Очите, напомни той. Според Иванов стрелбата вчера е била точно заради битката за продажба на наркотици. Заведението, в което се е стреляло е собственост на човек с прякор Божо, който по думите на журналиста, иска сам да си продава наркотиците в заведенията, а не някой да му казва какво да прави. Журналистът разказа, че Митьо Очите е изключително влиятелен по Южното Черноморие. Иванов сподели, че знае от сериозни хора, че ако Желязков е в дискотека в Несебър и му звънне телефона, диджеят спира музиката, всички пазят тишина и когато той си свърши разговора купонът продължава. И това не е легенда, увери Васил Иванов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0