“Съжалявам, просто съжалявам“. Бойко Рашков се извини на водещите от bTV

"Съжалявам, просто съжалявам" - заяви в предаването "Алтернативата" по TV1 служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Думите му с

„Съжалявам, просто съжалявам“ – заяви в предаването „Алтернативата“ по TV1 служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Думите му са по повод сутрешното му изказване, че веднага би „отстранил“ водещите на сутрешния блок на бТВ, ако е собственик на медията – заради начина, по който са водили интервюто с него вчера.

„Стори ми се, че това не е журналистика. Това е нещо друго…, но подобно отношение, на каквото се натъкнах вчера, никога досега не съм забелязвал, не съм чувствал, това беше повече от обидно“, коментира още Рашков пред Светла Петрова.

Той е очаквал „отсрещната страна да се държи уважително“, но за съжаление това не се получило.

По-рано през деня от бТВ заявиха, че е „обезпокоително, че длъжностни лица от всяко правителство продължават да си позволяват да атакуват публично журналисти от частни независими медии с безпочвени твърдения„.

С позиция срещу изказването му излязоха още и от Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО), в която посочват, че е „недопустимо представител на изпълнителната власт да призовава за отстраняване на журналисти“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0