Съдът спря вписването на новото ръководство на БЕХ

Съдът спря вписването на новото ръководство на БЕХ

Съдът спря вписването на новото ръководство на Българския енергиен холдинг заради жалба на отстранения изпълнителен директор на БЕХ Валентин Никол

Съдът спря вписването на новото ръководство на Българския енергиен холдинг заради жалба на отстранения изпълнителен директор на БЕХ Валентин Николов.

„Съдът се е произнесъл по моя жалба, където е образувано дело срещу действията на министъра. Съдията е разпоредил на Агенцията по вписванията да бъде спряна процедурата по вписване на новия борд“, обясни Николов пред Българското национално радио.

Припомняме, че в петък енергийният министър Андрей Живков освободи борда на директорите на холдинга. Според Николов нямало решение кой ще разписва предстоящите разплащания на Българския енергиен холдинг.

„Утре трябва да се разпишат 550 млн. евро към облигационерите. Не стане ли това нещо, ще станат предсрочни изискуеми всички облигационни заеми, които са в порядък на милиард и двеста милиона евро. От друга страна, ние трябва да закупим въглеродни емисии за ТЕЦ двойката, която в момента е обявила търгове. Загубите там също ще бъдат десетки милиони евро“, каза още Николов.

По думите му той ще пише до прокуратурата и съответно ще изиска от държавното обвинение да вземе отношение по казуса.

COMMENTS

WORDPRESS: 0