Съдът решава до две седмици за „Има такъв народ“ – партията на Слави Трифонов

По-малко от 10 минути продължи заседанието на Софийски градски съд под председателството на съдия Цветанка Бенина, на което днес бе разгледана р

По-малко от 10 минути продължи заседанието на Софийски градски съд под председателството на съдия Цветанка Бенина, на което днес бе разгледана регистрацията на партията на шоумена Слави Трифонов „Има такъв народ“.

До две седмици магистратите ще излязат с решение дали да допуснат за регистрация формацията за парламентарните избори догодина.

В съда дойдоха адвокатите на учредителите, сценаристът Тошко Йорданов от екипа на Трифонов и прокурор Милен Ютеров.

Според адвокатите на партията представени са всички необходими документи, уставът е последователен и изчерпателен. В него било вписано всичко, от което ще се ръководи формацията. Прокурор Ютеров също нямаше възражения партията да бъде регистрирана.

Това е втори опит за регистрация на партия на гологлавия тв водещ. Трифонов получи отказ при опита си да регистрира партия с името „Няма такава държава“.

Според различни социологически проучвания партията на шоумена има добри стартови позиции за влизане в Народното събрание и със сигурност прескача 4-процентовата бариера за парламентарно представителство.

COMMENTS

WORDPRESS: 0