Съдът регистрира партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов

Софийски градски съд постанови вписване в публичния регистър на политическите партии на Има такъв народ с лидер шоумена Слави Трифонов. Откри

Софийски градски съд постанови вписване в публичния регистър на политическите партии на Има такъв народ с лидер шоумена Слави Трифонов.

Откритото съдебно заседание за регистрацията на новата политическа формация бе на 11 юни под председателството на съдия Цветанка Бенина.

Според текста на решението на СГС партията на Трифонов е представила редовни документи и няма пречки тя да бъде вписана в регистъра на политическите партии.

Решението подлежи на обжалване или протест в 7-дневен срок от узнаването му пред Върховния касационен съд независимо от предпоставките за допускане на касационно обжалване по чл. 280, ал. 1 и ал. 2 ГПК. /чл. 18, ал. 1 ЗПП/.

Слави Трифонов успя да регистрира партия от втори опит. Първоначалното му желание е политическият му проект да носи името Няма такава държава, но тогава му отказана регистрация, заради недопустимо използване на националния флаг в логото на формацията.

COMMENTS

WORDPRESS: 0