Съдът отне имоти на Чолата и Милянкова за половин милион лева

Софийският апелативен съд (САС) отне имущество на бизнесмена Росен Чолов-Чолата и бившата му приятелка Ирена Милянкова на обща стойност 547 507 лв. То

Софийският апелативен съд (САС) отне имущество на бизнесмена Росен Чолов-Чолата и бившата му приятелка Ирена Милянкова на обща стойност 547 507 лв. Това стана по иск на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), съобщиха от комисията.

Бизнесменът е осъден да заплати на КПКОНПИ 16 660 лв. юрисконсултско възнаграждение и 984 лв. разходи за експертизи.

През 2013 г. Чолата беше привлечен като обвиняем за това, че в периода 2003-2013 г. е ръководил организирана престъпна група за трафик на хора с цел проституция.

С решението на съда от двамата се отнема левовата равностойност на дружествени дялове и суми по сметки в различни банки, както и паричната равностойност на двуетажна сграда с двор в София. Имотът не подлежи на отнемане, тъй като е купен с банков заем.

Изчисленията на инспекторите на КПКОНПИ, които са потвърдени от съда, показват, че през целия проверяван 10-годишен период Чолов и Милянкова, с която е живеел на съпружески начала, не са имали достатъчно законни доходи, за да покриват разходите си, включително и вноските по ипотечния кредит.

СподелиПриятел