Съдът остави зад решетки убиеца на 13-годишната Александра

Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ спрямо Красимир Т., привлечен на 13 април като обвиня

Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ спрямо Красимир Т., привлечен на 13 април като обвиняем за грабеж и убийство на малолетната Александра от Провадия. „Искам да кажа, че съжалявам за грабежа, който съм направил, и искам просто да помогна на приятелката ми и да съм под домашен арест, като се явявам винаги, когато ме повикат“, заяви Красимир на съдебното заседание.
Съдът счете, че от събраните до момента доказателства по делото – обяснения на обвиняем и на неговата приятелка, протоколи за огледи на местопроизшествие, разпити на свидетели, протоколи за доброволно предаване и други, може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъпленията, за които са му повдигнати обвинения. Ако е на свобода съществува реална опасност да се укрие, тъй като не е с постоянен адрес и пребивава на адреса в Провадия от няколко месеца, аргументира се съдът. Красимир е обвинен в извършването на тежко умишлено престъпление, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, което също бе основание за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Определението на ВОС може да бъде обжалвано в 3-дневен срок от днес, като заседанието на Апелативния съд е насрочено за 19 април от 10 часа.
Снимка: Булфото

COMMENTS

WORDPRESS: 0