Съдът освободи 18-годишната Мария, наръгала с нож изнасилвача си и промени обвинението към нея

Детето ми не е престъпник. Стана жертва на престъпността в града. Това сподели през сълзи майката на 18-годишната Мария, предаде Дарик. Преди дни моми

Детето ми не е престъпник. Стана жертва на престъпността в града. Това сподели през сълзи майката на 18-годишната Мария, предаде Дарик. Преди дни момичето уби своя насилник Богдан Динев, известен в Стара Загора като Боньо Фаса-мъж, с богата криминално минало. Днес изтича 72-часовото задържане на Мария, а пред сградата на старозагорския съд се събраха хора, които да изкажат своята съпричастност с нея. Майката на Мария очаква правосъдието да победи и детето й да бъде освободено. „Тя е на 18 години, наивно и добро дете. Когато се прибра вечерта тя поиска да повикаме полиция. Беше цялата в кръв. Каза, че за да избяга и да се спаси от този мъж го е наръгала с нож. Целият град знае кой е този мъж. Тя ми беше разказвала, че се познава с някакъв дядо, който също има 18-годишна дъщеря, който не бил опасен за детето ми, аз не го познавах. Само знам, че тя беше изплашена“. Десетки старозагорци се събраха пред следствения арест, където е повикан  и адвокатът на изнасиленото момиче Валентин Димитров. Той очаква обвинението да бъде променено и 18-годишната Мария да бъде освободена.
Малко преди 12 часа ученичката Мария Гиздева от Стара Загора, която уби с нож насилвача си Богдан Динев, излезе от следствения арест като свободен човек, след като изтече 72-часовото й задържане. Обвинението за умишлено убийство, което й бе наложено първоначално, бе променено в нанасяне на телесна повреда, от която е настъпила смъртта на пострадалия.На Мария е наложена от прокуратурата мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 500 лв, съобщи „24 часа”.
„Сега отиваме във Второто районно управеление на полицията, където продължават процесуално-следствените действия, каза адвокатът на момичето Валентин Димитров. Той засега не е искал пари за защитата си от семейството и каза, че ако Гиздеви нямат възможност да платят гаранцията, ще я плати той самият.

COMMENTS

WORDPRESS: 0