Съдът намали присъдите на Иванчева, Петрова и Дюлгеров

Съдът намали присъдите на Иванчева, Петрова и Дюлгеров

Апелативният специализиран наказателен съд намали присъдите на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров съответно на 8, 7 и 6 години лишава

Апелативният специализиран наказателен съд намали присъдите на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров съответно на 8, 7 и 6 години лишаване от свобода, като се запазва досегашната им мярка ”домашен арест”.
Припомняме, че на първа инстанция бившата кметица на „Младост” Десислава Иванчева беше осъдена на 20 години затвор. Тя и заместничката й Биляна Петрова бяха признати за виновни, че са поискали подкуп от 187 хиляди и 500 евро. На първата инстанция Петрова получи 15 години лишаване от свобода, а посредникът в схемата Петко Дюлгеров – 12 години затвор.

Днешното решение на съда може да бъде обжалвано в срок от 2 седмици.

Съдът реши на втора инстанция, че Десислава Иванчева е виновна за това, че е поискала и приела дарение – 250 хил. евро, за да извърши действия по служба, предаде телевизия Би Ти Ви. Отменя се изцяло присъдата от миналата година и Иванчева се осъжда на 8 години затвор при първоначален строг режим. Приспада се времето, през което е била под стража и под домашен арест.

И тримата са осъдени да заплатят по 840 лв. всеки един на вещите лица.

COMMENTS

WORDPRESS: 0