Съветът за електронни медии е заличил регистрацията на Би Ай Телевизия

Съветът за електронни медии е заличил регистрацията на Би Ай Телевизия

Съветът за електронни медии (СЕМ) е заличил регистрацията на Би Ай Телевизия (Bulgarian International Television), след като тя обяви фалит. Решението

Съветът за електронни медии (СЕМ) е заличил регистрацията на Би Ай Телевизия (Bulgarian International Television), след като тя обяви фалит. Решението на медийния регулатор е било взето на заседание на 29 май, съобщи Клуб Z.

По-рано същият месец Софийски градски съд е обявил телевизията в несъстоятелност. Магистратите взимат това решение тъй като дружеството дължи на служителите си 364 585 лева и 20 стотинки, натрупани за периода 1 юли 2018 г. – 28 февруари 2019 г. Непогасените задължения към доставчици за цялата минала година пък са за над 400 000 лева.

Решението на СЕМ е можело да бъде обжалвано в 14-дневен срок, като до момента не е известно дали това е направено.

Би Ай Ти (BIT) започва да излъчва в България през есента на 2015 година, като проектът беше ръководен от Нери Терзиева. Собственици на канала в този момент бяха братята Павел и Румен Вълневи, които имат голяма мрежа за логистична и транспортна дейност в САЩ, където живеят от години.

Тя бе насочена към българската емигрантска общност в САЩ и останалите държави по света. Студиа на телевизията имаше в Чикаго и в София.

Малко след старта в телевизията започна предаването на Сашо Диков – „Просто Диков“, който през 2017 година зае поста програмен директор в медиата, направи промени в програмната схема, а част от журналистите от първоначалния екип напуснаха.

Телевизията смени собствеността си през февруари 2018 година. Бяха заявени амбиции за рестартиране проекта, като се създаде първата телевизия от ново поколение в България, насочена към младата и активна аудитория. Няколко дни след финализирането на сделката бяха спрени всички собствени предавания на Би Ай Телевизия. Малко след това програмният директор на Би Ай Телевизия Сашо Диков обяви, че напуска медията.

През март миналата година инспекцията по труда обяви, че след постъпили сигнали на служители за забавени заплати е започнала проверка в телевизията. През август 2018 година Би Ай Телевизия спря да излъчва новинарските си емисии.

COMMENTS

WORDPRESS: 0