Страстите се успокоиха, третият протест в Раднево се размина без насилие

Третата вечер на протести в Раднево се размина без насилие. Хиляди поискаха справедливост след побоя над трима младежи, но този път не се стигна до ба

Третата вечер на протести в Раднево се размина без насилие. Хиляди поискаха справедливост след побоя над трима младежи, но този път не се стигна до батални сцени на подстъпите към ромската махала, откъдето са заподозрените.

„Снощи видяхме протеста такъв, какъвто трябва да бъде един мирен протест, протест против насилието”, коментира пред bTV директорът на полицията в града Мирослав Маринов. Според него засиленото присъствие на силите на реда е спомогнало за това да не се стигне до ексцесии. Затова и тази вечер също ще има много полиция за поредния протест в Раднево.

„Втората вечер протестът също започна мирно, но се получи протест против насилието… с насилие. За това не са виновни радневци. Това бяха представители на футболни агитки, които по силата на психологията на тълпата увлякоха някои местни представители – те бяха изключително агресивни, стигна се до масово грубо нарушение на обществения ред, на което полицията по закон отговори”, каза още Маринов.

Той посочи, че на почти всички контролни пунктове и особено на тези откъм Стара Загора са били открити ножове, бухалки, палки, пиротехника и агресивно настроени младежи. Те са били връщани.

Шефът на полицията в Раднево призна, че разбира гнева на съгражданите си след побоя над младежите: „Нормално е хората да са потресени от такава жестокост и проява на вандализъм, затова и обвиненията са такива тежки, опит за убийство, хората са разочаровани и искат справедливост”.

Снимка: Бгнес

COMMENTS

WORDPRESS: 0