Стотици арести на протест в Германия: Хората не носели маски и не пазели дистанция

Полицията в Берлин e задържала вчера 365 души във връзка с протестите срещу ограниченията, наложени заради заразата от коронавирус, предаде ДПА.

Полицията в Берлин e задържала вчера 365 души във връзка с протестите срещу ограниченията, наложени заради заразата от коронавирус, предаде ДПА. 10 полицаи са били ранени.

Снощи полицията използва водни оръдия, за да разпръсне хилядите протестиращи. До това се стигна, след като демонстрантите не са се вслушали в призивите на полицията да носят маски и да спазват социална дистанция.

Сред ранените е полицайка, която била ритната в главата, когато свалила шлема си, съобщи полицейски говорител, цитиран от БНР. Друга полицайка е със счупена китка. Има и униформен с изкълчено рамо.

Около 2400 полицаи са били разположени в района на демонстрациите, в които са участвали към 7000 души, повечето без предпазни маски. Те са били по улиците около сградата на парламента, Бранденбургската врата и колоната на победата в парка „Тиргартен“.

Полицията използва водни оръдия и сълзотворен газ, за да ги разпръсне.

Късно вечерта повечето демонстранти се бяха изтеглили, но няколко отделни групички останаха на улицата под наблюдението на полицията, каза говорител.

COMMENTS

WORDPRESS: 0