Стигна се до сблъсъци в парк Росенец, арестуваха Иво Мирчев

Стигна се до сблъсъци в парк Росенец, арестуваха Иво Мирчев

Иво Мирчев от "Да, България", който е един от организаторите на протестното плажуване в Росенец, е задържан от полицията.  До сблъсъци между пр

Иво Мирчев от „Да, България“, който е един от организаторите на протестното плажуване в Росенец, е задържан от полицията. 

До сблъсъци между протестиращи и полиция се стигна, след като протестиращите не са допускани до плажа.

Младежи от ДПС, които са плътни до полицейските кордони, не пропускат участниците в събитието „Масово ходене на охраняван плаж“. Привържениците на Ахмед Доган пазят входа към сарая и кея пред него. На място е и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Протестиращи също направиха кордон, за да пресекат пътя на още симпатизанти на ДПС, които идват към летния сарай.

Протестиращи се опитаха да пробият полицейския кордон и се стигна до сблъсъци. Желаещите да стигнат до пясъчната ивица събориха представители на жандармерията и се опитаха да пробият кордона. С линейка бяха откарани служител на жандармерията и протестираща. 

Недопускането на протестиращи до плажа е грешка на полицията, заяви кметът на Бургас Димитър Николов, който пристигна при хората, дошли на протестно плажуване в парка „Росенец“.

Директорът на бургаската полиция комисар Сотиров, беше категоричен, че е длъжен да запази живота и здравето и на двете групи и затова няма да пропусне плажуващите протестиращи да продължат до плажа.

„Всичките действия са за да запазим здравето и живота, както на едната група, така и на другата“, каза директорът на ОД МВР-Бургас.

По-рано днес лидерът на „Да България“ Христо Иванов реши да премести протеста пред община Бургас, но след това двамата с кмета Николов се върнаха в Росенец.

COMMENTS

WORDPRESS: 0