Стефан Янев очаква отново да оглави служебния кабинет

Стефан Янев очаква отново да оглави служебния кабинет

Стефан Янев изрази очакване да продължи да изпълнява длъжността министър-председател и в новото служебно правителство. Той заяви това, след откриванет

Стефан Янев изрази очакване да продължи да изпълнява длъжността министър-председател и в новото служебно правителство. Той заяви това, след откриването на новата учебна година в Основно училище „Неофит Рилски” в Габрово, на което присъства.
Янев припомни, че последните два парламента не успяха да излъчат стабилно мнозинство и редовно правителство и основна задача на служебния кабинет е да организира провеждането на поредните избори в страната. Министър-председателят подчерта, че до този момент воденото от него правителство е изпълнило ангажиментите си към обществото като изтъкна промените на три важни закона – на държавния бюджет, на НЗОК и на ДОО.
„Българските граждани могат да бъдат спокойни, че до края на годината има наличен финансов ресурс и можем да помогнем както на здравната система, така и на бизнеса да продължи своето развитие и да запазим положителния тренд, който има в момента”, заяви Янев. Премиерът отбеляза, че правителството ще продължи да полага усилия за икономическия растеж на страната.

COMMENTS

WORDPRESS: 0