Спряха 23 мигранти при спецакцията на магистрала „Марица“

23 души не са допуснати да преминат границата с Гърция и да влязат в страната ни по време на спецоперация на полицията в Хасково.  Акцията се

23 души не са допуснати да преминат границата с Гърция и да влязат в страната ни по време на спецоперация на полицията в Хасково. 

Акцията се проведе на магистрала „Марица“ след пътен възел Любимец в посока Хасково. Полицейски търсеше незаконно пребиваващи чужденци и лица, съпричастни към каналджийска дейност, както и хора, обявени за местно и общодържавно издирване.

Образувани са две полицейски преписки са за превозване на акцизни стоки – 200 къса цигари и 70 литра високоградусен алкохол. Третата преписка е за нерегламентиран превоз на пътници, като след съгласуване с компетентната прокуратура е образувано бързо производство. Съставени са 8 предупредителни протокола по ЗМВР.

Проверени са 763 броя автомобила, от тях – 96 товарни автомобила и автобуси, и над 1500 български и чужди граждани.

Заснети са 120 електронни фиша за нарушение на скоростта, а са връчени 19. За нарушение на Закона за движение на пътищата са съставени 16 акта и 15 фиша. Извършени са 362 проби за алкохол, като са установени двама водачи с 1,81 и 0,75 промила.

COMMENTS

WORDPRESS: 0