Спипаха трафикант, натъпкал автомобила си с …20 нелегални емигранти

В хода на специализирана полицейска операция, на път II- 53, полицейски екип на Районно управление-Тунджа е спрян за проверка съмнителен автомобил, ви

В хода на специализирана полицейска операция, на път II- 53, полицейски екип на Районно управление-Тунджа е спрян за проверка съмнителен автомобил, видимо превозващ пътници над допустимата норма, съобщава „Фокус“ като цитира говорителят на ОД на МВР – Ямбол Татяна Павлова. При проверката е установено, че в автомобил „Сеат“, с хасковска регистрация, управляван от 24-годишен мъж с инициали М.М. от Свиленград са превозвани 20 чужденци, нелегално преминали границата на Република България. Незабавно към мястото е насочена оперативна група при ОДМВР-Ямбол. Първоначално българският гражданин и нелегалните имигранти са отведени в Районно управление-Тунджа.
Чужденците – 6 мъже, 2 жени и 12 малолетни и непълнолетни деца са били без документи за самоличност и се самоопределили като афганистанци. Те са съпроводени и настанени в Разпределителен център-Елхово, където ще продължи работата по установяване на самоличността им.
Процесуално-следствените действия по случая са проведени под надзора на Ямболската районна прокуратура. Въз основа на събраните доказателства на водача на автомобила е повдигнато обвинение по чл.281 от НК и му е постановена прокурорска мярка „задържане под стража“ за срок от 72 часа. Работата по случая продължа.

COMMENTS

WORDPRESS: 0