Задържаха 5-ма полицаи от столичното 4-то РПУ, рекетирали собственици на заведения (обновена)

Спецпрокуратурата и дирекцията "Вътрешна сигурност" в МВР влязоха в столичното 4-то РПУ. Разследващи съобщиха, че акцията е по разследване за корупция

Спецпрокуратурата и дирекцията „Вътрешна сигурност“ в МВР влязоха в столичното 4-то РПУ. Разследващи съобщиха, че акцията е по разследване за корупция сред служители на МВР, предаде БТА.
Петима души от сектор Икономическа полиция са задържани при днешната акция, съобщи на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Сред задържаните има и ръководен служител. Предстои да бъде преценено на кои ще бъде повдигнато обвинение, добави той.
От доста време се работи по тази група. Благодарен съм, че никъде не изтече информация и бяха предприети съответните действия, заяви главният секретар на МВР, като уточни че в момента текат процесуално-следствени действия, съобщи Novini.bg.
Различни са били сумите, които са били искани, водени са преговори за уточняване на на тези суми. Таксата „спокойствие“ била искана евентуално за стопиране на проверки, обясни Ивайло Иванов.
Води се разследване за организирана престъпна група от служители на 4-то РПУ „Икономическа полиция“, занимаващи се с корупционни действия. Дейността се изразява в осигуряване на такса „спокойствие“ – изнудване на дребни собственици на заведения в района на 4-то РПУ за плащане на месечна такса, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.